Viatrium, samtalsterapi i Värnamo

God morgon kära vänner. Nu sitter jag här på min rast och jag har pratat mycket om hur lite jag trivs på mitt jobb som receptionist på hotellet. Det är inte arbetsgivaren eller arbetskamraterna som gör att jag inte trivs, utan det är de som får mig att stanna kvar på jobbet om jag ska vara helt ärlig. Jag har börjat gå i samtalsterapi här i Värnamo hos Viatrium för att prata om min anställning och det som gör att jag funderar på att säga upp mig. Varför jag inte trivs på arbetet är för att eftersom jag är ansiktet utåt för hotellet är det jag som får beröm av de trevliga gästerna men också mycket skit från de otrevliga och missnöjda gästerna. Senast igår var det en kund som kom ner och skrek på mig om att han var missnöjd för att det var en handduk för lite i hans badrum. Han förklarade för mig i en hög ton hur dåligt det är och hur mycket jag borde skämmas. Jag vet att det inte är mitt fel att det var en handduk mindre i hans badrum än vad det ska vara, men jag får fortfarande ta all skit, det är därför jag inte trivs och anledningen till att jag började gå i samtalsterapi i Värnamo.

Det som jag har fått lära mig efter några gånger på min samtalsterapi i Värnamo är att jag måste sluta ta åt mig om vad de säger för jag har egentligen ingenting med det att göra. De väljer att skrika på mig eftersom det inte finns någon annan att skrika på, speciellt inte under nätterna för då är det nästan bara jag som jobbar på hotellet.

Det jag vill förmedla är att om detta händer er så är det inte ert fel så ni borde inte ta åt er. Skriv ner lite ord på ett papper som ni hade velat säga till dem och riv sedan sönder det så kommer det kännas mycket bättre, jag lovar.